Meer woningen verkocht in Gemeente Vaals - Duitse kopers bepalen weer de prijzen

De gemeente Vaals onderscheidt zich van omliggende gemeentes, gezien het aantal verkochte woningen in de eerste 2 kwartalen van 2011. Er is duidelijk een positieve trend te zien in het aantal transacties in de gemeente Vaals. Volgens makelaar WijzerWonen is dit een trend die nu al meer dan 9 maanden zichtbaar is.


Meer woningen verkocht in Gemeente Vaals - Duitse kopers bepalen weer de prijzen

‘Er kan geen sprake meer zijn van toeval’, aldus Roy Bergs van WijzerWonen. ‘We zien onze verkopen fors stijgen. In 2010 verkochten we 51 woningen in de gemeente Vaals. Voor 2011 staat de teller nu al op 40 woningen!’ Het Kadaster heeft gegevens vrij gegeven van transacties tot en met juni 2011 in Nederland. In deze periode wisselden 35 woningen van eigenaar in de gemeente Vaals. Opvallend is dat 66%(23) van deze verkochte woningen werden verkocht door WijzerWonen Makelaardij BV. Roy Bergs verklaart dit succes doordat het kantoor van WijzerWonen volledig is ingesteld op de nieuwe kopers. ‘Iedere dag hebben we tussen de 4 tot 6 woningbezichtigingen. Waarvan 70% Duitse woningzoekenden zijn. Door slim gebruik te maken van internet en social media(Twitter en Facebook) hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd in Duitsland en met name bij de RWTH en Unikliniek. Groot voordeel van Duitse kopers is dat zij altijd eigen geld tot hun beschikking hebben en bereid zijn de vraagprijs of net onder de vraagprijs te betalen. Onze klanten zijn dan ook erg gelukkig met een Duitse koper.’
Vaals verwacht de komende jaren een nog betere woningmarkt. In 2013 zullen er circa 7000 extra studenten naar Aken komen alsook de eerste van de 10.000 verwachte nieuwe medewerkers van RWTH-Campus.De stad Aken zal deze aantallen zelf niet kunnen huisvesten. Verwacht wordt dan ook dat buurt gemeenten zoals Vaals, Bocholtz, Kerkrade en delen van Heerlen mee gaan profiteren van deze grote vraag naar huur- en koopwoningen. Momenteel staan er 153 bestaande en nieuwbouw woningen te koop in de gemeente Vaals. WijzerWonen heeft een marktaandeel van 45% van de te koop staande woningen. ‘Wij zijn positief verrast met ons groot aandeel in de woningmarkt. We hadden wel een gevoel dat we het goed deden in Vaals. Maar dat wij als WijzerWonen van de Vaalser makelaars zelfs 58% van de te koopstaande woningen in verkoop hebben is heel erg fijn te horen en geeft aan dat we een groot vertrouwen hebben van de inwoners in Vaals. Wij werken  6 dagen in de week keihard om het goed te doen voor onze klanten. Dit blijkt uit een hoge klanttevredenheid’, aldus Roy Bergs van WijzerWonen. Wilt u ook uw woning verkopen, bel dan 043-3046789 of kijk op www.wijzerwonen. Volg WijzerWonen op Twitter en Facebook en je wordt dagelijks geïnformeerd over de woningmarktontwikkelingen. WijzerWonen, de succesvolste makelaar van Vaals…!


Terug




Contactgegevens

Bezoekuren

Welkom op afspraak - geen vaste bezoekuren


Telefonisch bereikbaar

Ma/Vrij:  9:00 - 17:00 uur